Povijest Durexa

Durex je napravio jako puno u posljednjih 80 godina.

1915

Osnovan

L.A. Jackson osnovao je tvrtku za prodaju proizvoda od gume, The London Rubber Company, koja je prodavala uvozne kondome i opremu za brijačnice.

1929

The London Rubber Company (LRC) registrira robnu marku Durex.

1950

Durex pušta u promet svoj prvi lubricirani kondom.

1953

Durex je prvi brand koji je razvio i koji se koristi elektronskim ispitivanjem.

1960

Durex pušta u promet prvi anatomski oblikovan kondom na svijetu.

1970

Durex je prvi brand kondoma na svijetu koji se oglašava u mnogim zemljama.

1990

Durex je prvi brand kondoma koji usvaja globalni "pečat kvalitete" kao standard.

1995

Durex uvodi paletu kondoma u boji i raznih okusa.

1996

Durex je prvi brand kondoma koji lansira svoju internetsku stranicu. Danas imamo 42 različite stranice za zemlje u kojima prodajemo svoje proizvode.

1997

Durex uvodi ne-lateks kondome: Avanti seriju, koja se koristi novim, nealergenim materijalom – sintetskim poliuretanom koji je razvio Durex i koji je mekši i elastičniji od prirodne lateks-gume. 

 

Durex je prva tvrtka za proizvodnju kondoma koja provodi i objavljuje globalna istraživanja.

 

 

 

2001

Durex uvodi Pleasuremax: kondome za vrhunski užitak obaju partnera, čime Durex postaje prvi brend koji proizvodi kondome s ispupčenjima i naborima, kako bi se postigao maksimalni užitak obaju partnera.

2002

Durex podržava inovativan društveni program koji potiče jednakost spolova u Brazilu, "Program H". Program slijede daljnji projekti u Indiji.  

2003

Durex lansira uzbudljivu seriju Play® lubrikanata.

2005

Durex Network lansira izvješća Lice globalnog seksa koja istražuju aspekte ljudskog seksualnog ponašanja i koja su prvenstveno producirana kako bi se informirali profesori i policija.  

2008

Kako bi promicao siguran seks kod mladih, Durex je pozvao mlade između 16 i 24 godine da dizajniraju jedinstven poster za spolno zdravlje – poster koji su dizajnirali mladi, za mlade.

2009

Durex slavi 80. rođendan!

2010

Durex podržava inicijativu Condomize!, populacijskog fonda Ujedinjenih Naroda na Međunarodnoj konferenciji o AIDS-u u Beču, tako što donira 220.000 kondoma.