Breadcrumbs

Zajedničko svršavanje

ZAJEDNIČKO SVRŠAVANJE

S orgazmima nasamo nemaš problema, ali s partnerom ne ide tako lako? Evo savjeta Alix Fox kako povećati svoje šanse za istodobni orgazam u seksu s partnerom.

Učenje o tome koji te dodiri šalju u sedmo nebo prilikom masturbacije i vlastitog eksperimentiranja iznimno je bitan dio na putu do seksualne samospoznaje. Saznati što ti najviše odgovara kada se zadovoljavaš sama izvrstan je temelj za bolji seks s partnerom.

Nažalost, nije rijetka pojava da žene koje se itekako znaju zadovoljiti "vlastitim snagama", ne dospijevaju do orgazma kada su s partnerom. Čini se da u tim trenucima njihovi orgazmi jednostavno nestaju!

Krivnja može biti fizičkog i/ili psihičkog tipa: možda ne dobivaš onu vrstu ili količinu stimulacije koja ti treba, ili jednostavno nisi dovoljno opuštena za doživljavanje vrhunca.

Durex Intense Orgasmic Gel može pomoći u postizanju orgazama putem pojačavanja osjetljivosti klitorisa za vrijeme seksa. Jasno, ni jedan proizvod nije savršen za svakoga, posebno ako na nedostatak orgazama utječu i emotivni elementi.

U tu svrhu, evo još nekoliko prijedloga koji bi ti mogli pomoći u seksu s partnerom, odnosno koji bi ti mogli približiti taj neuhvatljivi orgazam.

POKAŽI PA OBJASNI:

Masturbiraj pred svojim partnerom, tako da i on nauči točno kako te ispravno stimulirati od jedinog pravog stručnjaka - tebe! To ne samo da može biti poučno, već i itekako nabijeno erotikom. Neka partner sjedne na stolac okrenut prema krevetu, a onda mu reci da slijedi prava predstava i da trebaš njegovu punu pažnju. Ako vas oboje pale seksi razgovori, opiši svaki svoj pokret: mjesto na kojem se diraš, brzinu, mičeš li prste kružno ili gore-dolje... Osim što takvi opisi mogu biti jako seksi, pomoći će da partner zapamti što mu je kasnije raditi.

IGRA SKRIVAČA S VARANJEM:

Ako se ne možeš igrati sa sobom dok je tvoj partner nasuprot tebe, reci mu da izađe iz sobe i da te promatra kroz odškrinuta vrata. Nekim ženama to pomaže da se osjećaju kao da su same u sobi i time lakše gube svoje inhibicije, a mnoge zapravo vole taj osjećaj voajerstva, odnosno "vrućeg špijuniranja". Možeš ga i posjesti iza sebe, tako da ga ne vidiš, pa onda njegove ruke staviti na svoje, tako da točno zna gdje dirati i kako.

PRONAĐI SEKSUALNE POZE SLIČNE ONIMA U KOJIMA MASTURBIRAŠ:

Ležiš li na trbuhu za vrijeme samozadovoljavanja? Stišćeš li noge skupa? Pokušaj voditi ljubav u pozama u kojima masturbiraš, odnosno u pozama u kojima najlakše postižeš orgazam.

VJEŽBAJ UZ "UMJETNOG PRIJATELJA":

Kupi vibrator ili dildo koji je otprilike veličine i oblika penisa tvog partnera. Ta sličnost može ti olakšati kasnije detalje u seksu - kutove penetracije i ritam micanja penisa.

POSTANI MAJSTOR ZA SKIDANJE MASKI:

U idealnom svijetu svi mi bili bi zadovoljni svojim tijelima i ne bismo ih se sramili. Takvo pozitivno razmišljanje svakako je nešto čemu bismo trebali težiti. Dok ne dospijemo do te razine svijesti, postoje načini na koje se možemo boriti protiv osjećaja neadekvatnosti i srama. To su trikovi koji nam mogu pomoći da se osjećamo slobodnije i samopouzdanije i da uživamo u seksu - a to može doprinijeti onoj pozitivnoj svijesti s početka rečenice.

Primjerice, ako se previše brineš oko toga kako izgledaš za vrijeme seksa i kako na to gleda tvoj partner, možeš probati koristiti masku za oči. Nju možeš staviti na svog partnera i na taj način nećeš imati osjećaj da zuri u tebe (dodatni bonus je da nedostatak vida može pojačati druga osjetila pa tako i on može dobiti osjećaj pojačanog uzbuđenja). Masku možeš staviti i na sebe: to će ti pomoći u koncentraciji na sve dodire i micanja po svom tijelu, a ne na razmišljanje o tome kako izgledaš. Još jedna stvar za probati je prigušeno svjetlo svijeće: to može pomoći u romantičnom ugođaju i onemogućiti da se vide svi tjelesni "nedostaci". Ako želite otići korak dalje, neka svijeće budu s mirisom.

MAKSIMALAN MISIONARSKI:

Tehnika koitalnog usklađivanja (eng. CAT) seksualna je poza namijenjena maksimiziranju stimulacije klitorisa za vrijeme seksa. Poza je zapravo misionarska, ali u ovom slučaju muškarac pokušava ući što dublje u ženu, tako da dno penisa naliježe/udara o klitoris. Ona ga može obaviti nogama, ili ih držati zajedno. Brzi zamasi u ovom položaju nisu lako izvedivi, ali i lagano trljanje i blagi pomaci naprijed-natrag mogu imati eksplozivno pozitivne posljedice.

ODLAZAK U ZAHOD PRIJE (I POSLIJE) SEKSA:

Mokrenje poslije seksa smanjuje vjerojatnost infekcije urinarnog trakta, jer se time izbaciju bakterije koje su u mokraćnu cijev dospjele za vrijeme seksa. Ali i mokrenje prije seksa je dobra ideja. Neke žene osjećaju kao da će se pomokriti nekoliko sekundi prije orgazma pa se zaustave iz straha da se to zaista ne dogodi pred svojim partnerom. Ako znaš da ti je mjehur prazan, lakše ćeš se opustiti i pustiti da se osjećaji razviju do ugodnog svršetka.

GLAZBA ZA PRAVI UGOĐAJ:

Glazba za vođenje ljubavi, vjerovali ili ne, ne mora biti tu samo zbog atmosfere. Ona također može prikriti zvukove starog kreveta/madraca, koji bi inače mogli stvarati probleme u slučaju da obitelj ili prijatelji nisu daleko - ili ako te takvi zvuci jednostavno ometaju. Nikako ne zaboravimo i na zvukove za vrijeme seksa - oni definitivno svi nisu romantični! Iako je većina njih prirodni rezultat zraka koji se u vaginu ugura penisom, a zatim ponovno izlazi, najbolje ih je ignorirati ili im se smijati. U protivnom postoji rizik da će nekim ljudima biti tako neugodno od njih da će u opasnosti biti i orgazmi i opće raspoloženje. Uglavnom, glazba ih može pokriti, a njihovo nastajanje se može spriječiti laganim kruženjem bokova partnera (umjesto brze, ritmičke penetracije). To su prave stvari!

Alix Fox

Alix Fox je nagrađivana novinarka, spikerica i stručnjakinja na polju spolnog odgoja. Ona je lice Guardianovog proslavljenog podcasta o seksu Close Encounters, odgovara na pitanja u emisiji The Modern Mann i Durexova je stručnjakinja za seks i odnose. Alixa piše za Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue, The Independent i druga izdaja, a česta je suradnica dobrotvorne organizacije za seksualno zdravlje Brook. Ona potpuno vjeruje u otvoreni razgovor o seksu i smatra da bi svi trebali imati pristup pouzdanim informacijama koje bi im mogle pomoći da se razviju u slobodna, zdrava, sretna seksualna bića.