Breadcrumbs

Kako joj pokloniti orgazam

KAKO JOJ POKLONITI ORGAZAM

Zaboravite na dijamante - najbolji poklon djevojci je orgazam! "Sekspertkinja" Alix Fox dijeli svoje savjete o tome kako momci mogu djevojke dovesti do orgazma.

Nisu samo žene one koje podržavaju moto  #OrgasmsForAll i koje vjeruju da bi muškarci i žene trebali imati ista prava na orgazmičke užitke. Mnogi muškarci, odnosno oni koji su uviđavni, brižni partneri, također čvrsto stoje iza toga da seksualni užici jednako pripadaju muškarcima i ženama te se podjednako brinu za svoje i njihove orgazme.

No, ne mislite da je taj njihov stav samo progresivna politika jednakosti među spolovima. Za mnoge muškarce znanje da njihove partnerice uživaju u krevetu i njima samima pojačava osjećaj uživanja. Svjedočenje (i sudjelovanje) u ženskom orgazmu može biti vrlo intimno erotsko iskustvo, a znanje da možeš nekome (ili s nekim) priuštiti takve osjećaje nevjerojatno je zahvalno za svijest i ego.

Kako joj pomoći u postizanju orgazma?

Ponekad "davanje" orgazma partnerici nije lako, posebno s obzirom da žene nisu sve iste: ono što jednoj jako odgovara drugoj će biti odbojno ili uopće neće reagirati na to, a često se ionako radi o stimuliranju u glavi, a ne samo stimuliranju genitalija.

Sljedeće smjernice trebale bi momcima dati poneko zrno mudrosti te osigurati da je postupak istraživanja i eksperimentiranja prijatan i pozitivan za njega i nju.

  • Poradi na sustavu "SSS": Sigurno, Senzualno i bez Stresa

Većina žena reći će da njihova mogućnost postizanja orgazma ovisi o njihovom emotivnom raspoloženju, a ne samo fizičkom. Dakle, muškarci: pokušajte stvoriti atmosferu u kojoj se ona osjeća dovoljno sigurno i udobno za potpunu opuštenost - gdje je seksipilna i slobodna, bez stresa, požurivanja ili osuđivanja.

Primjerice, neke žene isključuje neurednost - ne mogu se koncentrirati na zadovoljstvo. Prema tome, pokušajte od svojih spavaćih soba napraviti čista, mirna i ugodna mjesta. Pazite na temperaturu (želite da se naježi od uzbuđenja, a ne prehladi!) i imajte u rezervi par jastuka ako zatrebaju za podizanje njenih kukova (to može olakšati put do G-točke u njenim ležećim pozama. Stavite navlake od satena ili svile na njih za ekstra dozu seksipila i dodira kože.

  • Tuš je sjajan početak

Tuširanje može biti izvrstan početak seksualne igre. Ne samo da vas oboje može opustiti, već i činjenica da ste čisti i svježi može samo koristiti ljepotama kao što je oralni seks. Izlučevine zdravog ženskog tijela nisu štetne, prljave ili sramotne, ali fini topli tuš može obrisati sve sumnje u znoj prikupljen kroz dugi dan.

  • Ne zaboravite poljupce

Prije kretanja južno od ekvatora, dajte si oduška dugim slatkim poljupcima. Poljupci dokazano smanjuju napetost i stres (tj. smanjuju razinu hormona kortizola koji stvara stres) i povećavaju proizvodnju "kemikalije sreće" serotonina. Sve to vodi do veće opuštenosti i boljeg raspoloženja za ljubav.

  • Pohvale za sve dijelove

Kada si spreman za "međunožnu avanturu", prije napada na genitalije svakako ubaci pokoji kompliment o toj zoni. Reci joj nešto kao "kako lijepo tijelo imaš." Ženske genitalije raznih su oblika, veličina, boja i stupnja zategnutosti, a nažalost, mnoge žene misle da sve to dolje kod njih nije nimalo privlačno. Ako im jasno daš do znanja da ne samo da ti se sviđa ono što vidiš, nego si polaskan mogućnošću pristupa tako posebnom mjestu, može otjerati sumnje i strahove koje je ona imala o otkrivanju svojih genitalija.

  • Oralno i "auralno"

Nemoj zaboraviti komplimente o mirisu i okusu kad joj pružaš oralni seks. I te dvije teme mogu biti sredstvo srama ili brige za žene i blokirati im pristup opuštenoj uživanciji. Reci joj da super miriše i da joj je okus prvoklasan... Ako i dalje ima problema s prirodnim izlučinama, možeš iskoristiti malo lubrikanta s okusom, recimo Durex Play Saucy Strawberry (što usput poboljšava i "klizno stanje stvari"). Ovaj proizvod ne sadrži šećer i iznimno je blag, pa ni na koji način neće ugroziti pH ravnotežu njene vagine, ili ju iritirati. 

  • Ne obećavaj orgazam - samo užitak

Čak i ako su ti namjere najbolje, obećavanje orgazma može staviti pritisak na ženu u smislu njenog "učinka", odnosno da se osjeća kao da mora doživjeti orgazam inače će te razočarati. Umjesto toga reci nešto kao "noćas hoću da se osjećaš najbolje što možeš... Reci mi što da radim da tako i bude”. Ohrabri ju da ti kaže o svom raspoloženju, preferencama, željama...

  • Bolja komunikacija = bolji osjećaj

U komunikaciji izbjegavaj pitanja poput “Je'l ti ovo dobro?” – zamisli da ti partnerica mora reći “pa zapravo - nije!”.

Probaj koristiti konstruktivna pitanja koja ne traže pozitivan ili negativan odgovor, npr. "Jače ili slabije?", "Brže ili polaganije?", "Da probamo drugu pozu ili da ostanemo na ovoj?" Ovakve opcije partnerici daju mogućnost da zaista ponudi svoje mišljenje/htjenje. Ako ona želi nešto promijeniti, nemoj to shvatiti kao kritiku. Radije reci: "U redu, nema problema, ali mi i dalje pričaj o tome kakav je to osjećaj." Što više ona priča s tobom, to ćeš bolje znati kako da joj ugodiš sve do točke orgazma.

  • Glazba za mjerenje vremena

Vrlo je normalno da doživljavanje orgazma kod žena uzme 20 minuta ili više*, ali mnoge žene misle da je to predugo vremena da se neko "muči" s njima. Stavi poznati album neka svira i reci joj da ćeš je "zadovoljavati barem sljedećih šest pjesama" (dakle oko 20 minuta). To joj daje finu odstupnicu jer zna da stvari neće tako brzo završiti, a i tebi daje dovoljno vremena za koncentraciju na nju bez potrebe za pogledom na sat (a svaki pogled na sat njoj može značiti da ti je dosadno, iako zapravo želiš biti super pažljiv!).

  • Ostvari prednost određenim proizvodima za spavaću sobu

Novi kondomi Durex Intense Orgasmic imaju posebnu teksturu s vanjske strane kojom se ona stimulira za vrijeme seksa, a također je prekriven slojem gela s više učinaka - on hladi, grije i bocka. Time se pojačava dotok krvi u njene genitalije, a time i njezina razina osjetljivosti. Naravno, često je za postizanje orgazma potrebno mnogo više od izvrsnog kondoma, ali takve inovacije u kombinaciji s pažnjom i fizičkim tehnikama i pozama koje ona voli daju ti jako dobre šanse da joj možeš pomoći u postizanju slatkog klimaksa!

Za dodatne mogućnosti i za svaki slučaj, kraj sebe drži i vibrator Durex Intense Delight Bullet. Momci su nekad preplašeni intimnim igračkama i gledaju na njih kao potencijalnu konkurenciju, ali one su zapravo njihovi saveznici - alati koji su im podrška na putu do postanka još boljim ljubavnicima. Za poseban doživljaj, spusti se niže i istovremeno je obrađuj jezikom i koristi Bullet vibrator na njenom klitorisu!

Želiš još savjeta? Neki se nalaze ovdje, ovdje i ovdje 

* Masters, William H.; Johnson, Virginia E.; Reproductive Biology Research Foundation (U.S.) (1966). Human Sexual Response. Little, Brown.

Alix Fox

Alix Fox je nagrađivana novinarka, spikerica i stručnjakinja na polju spolnog odgoja. Ona je lice Guardianovog proslavljenog podcasta o seksu Close Encounters, odgovara na pitanja u emisiji The Modern Mann i Durexova je stručnjakinja za seks i odnose. Alixa piše za Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue, The Independent i druga izdaja, a česta je suradnica dobrotvorne organizacije za seksualno zdravlje Brook. Ona potpuno vjeruje u otvoreni razgovor o seksu i smatra da bi svi trebali imati pristup pouzdanim informacijama koje bi im mogle pomoći da se razviju u slobodna, zdrava, sretna seksualna bića.