Breadcrumbs

Kako da od partnera zatražim ono što mi uistinu treba za postizanje orgazma?

Kako da od partnera zatražim ono što mi uistinu treba za postizanje orgazma?

Ako ga pitam tako nešto, osjećam sram i mislim da sam sebična.

Svakako traži ono što ti treba za dobar seks. Razgovor o tome što ti treba za postizanje orgazma ne pomaže samo u ostvarivanju orgazma, već i gradi jači odnos s partnerom. (Što je zapravo suprotno od sebičnosti!)

Zašto tražiti

Užitak vas spaja. Istina je: što vam je bolji seks, to ćete više htjeti biti zajedno. Ali ako u krevetu ne dobivaš ono što trebaš, neće ti biti ni do zbližavanja.

Traženje povisuje emocije. Dijeljenje potreba s partnerom pokazuje da mu vjeruješ dovoljno da mu se otvoriš. Također pokazuje da vjeruješ da on to može - i hoće - ostvariti. A kada se to konačno dogodi (i ti uživaš u tome), osjećaj da ste pravi partneri raste.

Pravo na traženje je obostrano. Što više tražiš ti, to će više moći tražiti i tvoj partner. (Možda se i on pribojavao toga!) Ako razgovoru pristupiš prva, vjerojatnije je da će se otvoriti i tvoj partner i reći ti što on želi. Sve mogućnosti su otvorene!

Što tražiti

Napravi popis želja Što jasnije izraziš svoje potrebe, to će njihovo ispunjenje biti lakše. Prvo se podsjeti što ti daje dobar osjećaj: masturbiraj do orgazma, a zatim napravi "popis želja". Još bolje bi bilo da te partner gleda dok svršavaš, tako da dobije jasnu ideju o tome što je tu potrebno.

Koja poza? Većina nas zna koja nam je najdraža poza, kao i koje poze nikada ne funkcioniraju. Ovdje ne govorimo samo o seksu, već i o pozama koje trebaš za najbolji "ručni rad" i oralni seks. Možete igrati igru u kojoj isprobavate puno različitih poza, a zatim napravite popis od tri najbolje za tebe.

Što detaljnije Što više detalja ponudiš, to će tvoj partner više naučiti. Koji pokreti te stvarno dovedu do orgazma?  Kakav pritisak voliš - jak, slab, voliš li nježnost ili grubost? Kakav ritam ti odgovara - polagan ili brz, stalan ili promjenjiv?  Vrlo bitno: koji detalji su ti potrebni da te zaista dovedu do orgazma? Intenzivni poljupci, prljavi razgovori, grickanje uha?

Kako tražiti

Pronađi najbolje riječi. Oboje trebate biti zadovoljni rječnikom koji koristite. Možete igrati "kako se ovo zove“?" To je igra u kojoj ti i partner pokazujete na razne intimne dijelove tijela, ili glumite razne seksualne pokrete. Iskušavajte različite riječi i fraze dok oboje ne budete zadovoljni s njima.

Vrijeme je bitno. Intimni razgovori usred bijela dana mogu biti nezgodni. Možda je bolje da pričekaš kad ste oboje u pravom raspoloženju, spremni za predigru i akciju, a onda reci nešto kao “Znaš što bi ja stvarno…”

Koristi pravi ton glasa. Ako svoje potrebe izraziš glasno, to može zvučati kao pretjerivanje. Probaj ih šapnuti u partnerovo uho. Možeš ga i navoditi: “Da… da, baš tamo… još”. Možeš koristiti "ljestvicu uspjeha" na kojoj je 1 "u redu" a 10 "spektakularno". Možeš se odvažiti i potpuno izbaciti riječi te režirati akciju uzdasima i uzvicima.

Budite pozitivni.  Ako od partnera tražiš da nešto *ne* radi, to ne samo da će uništiti dobro raspoloženje, već partneru neće reći ono što zapravo trebaju znati. Prema tome, umjesto korištenja fraze "nemoj", koristi "pokušaj" ili "probaj ovako". Kada on odgovori akcijom, svakako mu reakcijom daj do znanja kada "pogodi u sridu".

Ne očekuj rezultate odmah. Koliko god je dobar tvoj ljubavnik, vjerojatno neće odmah odgonetnuti tajnu tvog orgazma. Prihvati to kao obuku - budi spremna na davanje smjernica, hrabrenje i "navijanje".

Konačni savjet. Traženje nije jednokratno.  U različitim trenucima odgovaraju ti različite stvari... kada si napetija funkcioniraš drugačije nego kad si opuštena… također nije isto koliko godina imaš ili jesi li već rodila djecu. Prema tome, kad si se već odvažila tražiti nešto jednom - sigurno to možeš opet!

Susan Quilliam

Susan Quilliam je predavateljica, spisateljica i konzultantica na polju seksualne intime. Autorica je knjige New Joy of Sex, odgovara na pitanja o spolnosti u časopisu Fabulous, domaća je psihološka savjetnica za Sexual Advice Association (Udruženje za seksualne savjete), a također je članica Council for Sexuality and Sexual Health (Vijeće za seksualnost i seksualno zdravlje) Royal Society of Medicine (Kraljevskog društva za medicinu).