Breadcrumbs

Priče o orgazmima

Žene dijele svoje priče o orgazmima

Zamolili smo žene da nam ispričaju svoja iskustva s orgazmima. Pogledaj što raditi a što ne, što je najbolje a što najgore.

Nikita, 22

Masturbacija je sjajna. Njome sam itekako upoznala svoje "dodirne točke" - iako me to, nažalost, nije obranilo od nekih loših seksualnih iskustava! Sa svojim partnerom sam nekih pet godina, a tek u zadnjih šest mjeseci sam uspjela s njim biti potpuno otvorena o tome što mi seksualno odgovara. Bilo me je strah da to ne shvati kao da nije dovoljno dobar za mene, ili dovoljno dobar u krevetu. I tako sam dugo ostala tiho... Seks nam je bio u redu, ali ništa posebno. Eksperimentiranje s različitim kondomima i lubrikantima pomoglo nam je da više razgovaramo o seksu, odnosno dalo nam je dobru početnu točku za dublje razgovore. Za mene je cijela stvar oko orgazma bila vezana uz to da se uz svog partnera osjećam udobno i opušteno. Kad se to postigne, sve od misionarske poze nadalje je sasvim OK!

Katie, 31

Moj partner je bio tip znanstvenika - stalno je nešto čitao i pretraživao - i hvala Bogu na internetu! Išlo je ko od šale! Nakon mog prvog orgazma rekao mi je da istražim kako moje tijelo funkcionira. Znanje je moć! Orgazmi su kao zemljotresi. Nekad su samo mala podrhtavanja, ništa posebno. Ali nekad su kao desetka po Richteru - tijelo ti eksplodira i na neko vrijeme zaboraviš kako se zoveš!

Elizabeth, 30

Jedno vrijeme sam mislila da nikad neću doživjeti orgazam. Kao mladoj osobi bilo mi je dano do znanja da je masturbacija štetna i da to žene nikad ne rade. I to sam vjerovala godinama.

Kasnije sam s partnerom glumila orgazme, jer sam mislila da se to od mene očekuje. Kasnije sam zatrudnjela, dobila sina, ali i dalje nikad nisam doživjela pravi orgazam.

Tek sam, kada sam postala samohrana majka, u privatnosti svog vlastitog doma, postala radoznala po tom pitanju i kupila svoju prvu "igračkicu". Bio je to "zeko" vibrator. Taj mi je vibrator iskreno promijenio život!

Sada znam točno što hoću i što kod mene pali, a više me nije sram ni sebe ni masturbacije ni seksa.

Hillary, 37

Dakle: orgazam mogu doživjeti samo penetracijom. Uvijek sam se osjećala kao pokvarena roba, jer toliko seksualnih priručnika naglašavaju kako mnogo djevojaka ne može svršiti bez stimulacije klitorisa. Prema tome, mislim da je jako bitno naglasiti da je svaka žena različita i da ne postoje apsolutna pravila o tome što može upaliti a što ne. Svaka za sebe treba otkriti što joj odgovara.

Hannah, 35

“Kao prvo, svaka žena ne može svršiti putem vaginalnog seksa. Po meni je jako važno da se ta poruka pročuje, tako da se žene mogu okrenuti vlastitim tijelima i što će njih dovesti do orgazma - što je u mnogim slučajevima (ali ne uvijek) stimulacija klitorisa.

Kada je žena zabrinuta o tome kako izgleda, vidi li joj se celulit, kakvo joj je držanje, je li osvjetljenje u redu, koristi li dobru tehniku u seksu i može li se glasati kao porno zvijezda, teško joj je opustiti se dovoljno da i sama počne uživati i da doživi orgazam.”

Rosie, 21

“Za mene orgazmi nisu toliko bitni u seksu koliko osjećaj intimnosti s partnerom. Ja ga mogu doživjeti jednom ili nijednom, a još uvijek uživati u spolnom odnosu. No ja sam sretna što imam partnera koji toliko brine o tome da sam zadovoljna i zadovoljena da ako doživim "samo jedan" orgazam, on to smatra neuspjehom! Ima tu i ona druga, lošija strana: ako se muškarac zaista trudi da žena svrši za vrijeme seksa, a to se ne dogodi, to može dovesti do stresnih situacija čak i ako je namjera bila dobra.

Ono što pogoduje mojim orgazmima je upravo suprotno: nepostojanje pritiska da ga doživim. U prošlosti sam bila s partnerima koji su toliko željeli da stalno svršavam da sam dobila osjećaj da to moram, a to je prilično težak osjećaj. Činjenica je da se to iz raznih razloga nekad ne dogodi. Moja mogućnost svršavanja mijenja se sa situacijom - i to je u redu: ne ometa me u uživanju u seksu.

Smatram da u društvu postoji veliki nedostatak pozitivnog podupiranja žena u smislu njihove masturbacije i uopće upoznavanja njihovih tijela na taj način - što im odgovara a što ne, što ih napaljuje a što isključuje. Postoji puno mitova oko ženskog spolnog uživanja koji su jako štetni.”

Kirsty, 22

“Moj sadašnji partner i ja konačno smo otkrili način na koji možemo zajednički doživjeti orgazam - i to je fantastično. Njega je zapravo jako napaljivalo kad sam ja doživljavala orgazme, pa smo počeli masturbirati zajedno. Kad bih ja počela svršavati, to bi i njega "dovelo do kraja". Dakle, fizički nije bio u meni, ali smo ipak doživljavali zajedničko iskustvo.

Moji orgazmi ovise o savršenoj ravnoteži nekolicine stvari. Ponekad ga mogu "izgubiti", odnosno ponekad sam jaaako blizu svršavanja, a onda se pomaknem ili se on pomakne - i orgazam je izgubljen!”

Samantha, 21

U prošlosti mi je bilo teško razgovarati s partnerom o tome što mi je u seksu potrebno, ali sam u međuvremenu shvatila da dobar seks počinje - otvorenošću.

Moji orgazmi ovise o tome koji dijelovi tijela mi se stimuliraju, koje je vrijeme u mjesecu i u koje vrijeme sam sama s partnerom.
Ako mi je orgazam jak, noge mi se tresu, hodanje ne dolazi u obzir i znam da ću bez problema zaspati kao beba. Za mene je to pravi val sretnog osjećaja.

Ključ boljeg seksa za mene je bio dublje razumijevanje vlastitog tijela. Osjećaj samopouzdanosti i opuštenosti također igraju ulogu u postizanju orgazma.

Najbolje orgazme sam doživjela s partnerom, a ne sama. Kada masturbiram, svršiti mogu relativno brzo, no kod snošaja taj "uspon" i užitak dulje traju. Osjećaj da partner uživa zajedno s partnericom također može utjecati na intenzitet orgazma. Meni se sviđa onaj "komunikacijski" dio seksa: smijeh i igre koje se spontano pojave. Nije sve u svršavanju, za mene je cijeli doživljaj važan.

Ženski orgazam je tako važan. Žene su godinama bile ograničavane, nisu imale mogućnost učiti o vlastitim tijelima, a sve je išlo tako daleko da su se morale osjećati krivo zbog užitka u seksu. Kad sam bila mala, rekli su mi da je seks nešto prosto i prljavo. Kada sam konačno izgubila osjećaj srama i krivnje koji ide s time i počela istraživati vlastito tijelo, to je bilo jednostavno prekrasno.