Breadcrumbs

To mi radi

Osnove erotske masaže.

Senzualna masaža je vještina koju vrijedi naučiti jer se može primijeniti u gotovo svakoj fazi romantične veze. Masaža glave ili stopala može pomoći u zavođenju potencijalnog partnera, ali može voditi i intimnijem milovanju kada se povežete s osobom koja vas zanima. Zapravo, masaža ljubavnika u jednakoj mjeri može opustiti i uzbuditi.

Počnite tako što ćete provjeriti je li prostorija dovoljno topla – želite postići samo jednu vrstu drhtaja, a dok se osoba opušta, tjelesna se temperatura smanjuje. Time ćete doživljaj učiniti ugodnijim, čak ako ste i oboje odjeveni. Ako masirate čitavo tijelo, zajednička kupka koja tome prethodi pomoći će opustiti mišiće i stvoriti senzualno ozračje.

Ne upotrebljavajte ulja za masažu ako namjeravate voditi ljubav jer zbog njih kondom može puknuti. Umjesto ulja upotrijebite neki od brojnih lubrikanata namijenjenih i masaži, koji će pomoći vašim prstima da lakše klize po koži vašega ljubavnika ili ljubavnice.

Osim ako se niste profesionalno bavili masažom, ne pritišćite kosti jer to može biti opasno. Umjesto toga, usredotočite se na velike mišiće leđa, bedara i stražnjice. Počnite s nježnimeffleurage pokretima – to su kružni pokreti vršcima prstiju ili dlanovima. Ako otkrijete neko posebno napeto područje, polagano ga obrađujte da se opusti ili, ako se radi o tvrdokornijoj napetosti, poslužite se petrissage pokretima – što znači da mišiće masirate kao da mijesite tijesto, zglobovima prstiju. Počnite nježno i postupno povećavajte pritisak, redovito provjeravajući je li masaža partneru ugodna.

Spoj masaže i senzualne igre može stvoriti neodoljivu napetost pa terapeutske pokrete izmjenjujte s erotičnim milovanjem. Pokušajte masirati mišiće ramena prije nego što nježno vršcima prstiju krenete niz partnerov/partneričin vrat ili masirajte bočne strane stražnjice (što može stvoriti mnogo napetosti), a potom pustite prstima da krenu u intimnije područje. Za super-vruću poslasticu, ljubavnika obilno premažite lubrikantom, a potom kliznite tijelom preko njegova/njezina (pod pretpostavkom da niste mnogo teži). Najvažnije od svega je da komunicirate - upitajte ga/ju u čemu uživa i učinite onako kako želi.

Što bolje poznajete tijelo, učinkovitija će biti vaša masaža pa proučite osnove muških ili ženskih erogenih zona i općenite anatomije kako biste znali najbolji način za milovanje svog partnera ili partnerice. Malo znanja bit će bogato nagrađeno!

Spoj masaže i senzualne igre može stvoriti neodoljivu napetost