Breadcrumbs

Što bi gori, sad je doli

Problemi s orgazmom kod njega.

Dok je općenito prihvaćeno da se s problemima vezanim uz orgazme uglavnom nose žene, jednako se tako od muškaraca očekuje da mogu svršiti u bilo kojem trenutku. U stvarnosti, muškarci imaju jednako toliko problema kao i žene.

  1. Erektilna disfunkcija. Samo zato što želite biti spremni za akciju, ne znači da će se to na vaš zahtjev dogoditi. Stres i zabrinutost zbog uspješnosti ljubavničkih vještina mogu doći na naplatu. A da ne spominjemo bezbroj drugih stvari koje mogu utjecati na erekciju, uključujući alkohol, lijekove koji se nabavljaju sa ili bez recepta i nezdrav način življenja. Ponekad je to način na koji tijelo govori da niste spremni na seks s partnericom.

  2. Prerana ejakulacija. Bez obzira na to radi li se o neiskustvu, nesigurnosti ili jednostavno ekstremnoj uzbuđenosti, nema razloga za zabrinutost - osim ako se to ne događa svaki put. Kondomi koji odgađaju ejakulaciju mogu pomoći, a ako možete doživjeti više od jednog orgazma, pričekajte da vam se tijelo oporavi, a potom pokušajte ponovno. Druga će erekcija trajati dulje od prve (zato neki dečki masturbiraju prije spoja, što je još jedan koristan mehanizam za rješavanje problema). Mnogo je načina na koje možete partnericu zadovoljiti rukama ili ustima – a ljubavni prsten također može ubrzati postizanje orgazma kod partnerice.

  3. Odgođena ejakulacija. Isto tako, mogu postojati i trenuci kada stvarno želite svršiti, ali ne možete. To može biti posljedica stresa, određenih lijekova, alkohola ili brojnih drugih razloga. Također, ako se ne radi o redovitom problemu, nema razloga za zabrinutost, iako ćete možda partnericu morati uvjeravati u to da vam je privlačna.

  4. Osjetljivost nakon orgazma. Kada svršite, penis neko vrijeme može biti previše osjetljiv na dodir. To se naziva razdoblje povlačenja. Ako si date vremena, osjetljivost će nestati. Uporaba lubrikanta može olakšati drugo vođenje ljubavi time što će ublažiti trenje. Ali zlatno pravilo seksa kaže - ako boli, nemojte to činiti.

Bez obzira na problem, oni ne umanjuju vašu muškost i ako su kritike vaše partnerice preoštre, razmislite o tome želi li vam ona doista najbolje. No umjesto da problem ignorirate, uvijek je dobro posjetiti liječnika ako ste zabrinuti oko toga što vam se "tamo dolje" događa. Problemi s erekcijom mogu ukazivati na zdravstvene poremećaje kao što je dijabetes, a takve je stvari uvijek najbolje otkriti u ranoj fazi.

Samo zato što želite biti spremni za akciju, ne znači da će se to na vaš zahtjev i dogoditi.