Breadcrumbs

Sramite se seksa?

Povećanje seksualnog samopouzdanja.

Lako je pretpostaviti da u spavaćoj sobi svatko ima samopouzdanja osim vas, ali u stvarnosti, većina nas je zbog nečega u vezi seksa nesigurna ili zabrinuta. Iako na tome treba poraditi, postoje jednostavni načini da povećate svoje seksualno samopouzdanje.

  1. Budite iskreni. To ne znači da partneru morate nabrojati sve što mislite da nije s vama u redu, nego da ljubavniku kažete ako ste sramežljivi, nervozni ili nesigurni, kako vas ne bi prisiljavao da izađete iz svoje zone ugode.

  2. Upoznajte sebe. Teško je biti samouvjeren s ljubavnikom ako ne znate što želite - i ne samo u tjelesnom smislu. Maštanjem možete istražiti koliko su vam ugodne različite seksualne uloge, a hoćete li ih ostvariti, ovisi samo o vama.

  3. Budite informirani. Naučite osnove muške i/ili ženske anatomije i pitajte ljubavnika što voli. Ne morate čitati misli ni biti čovjek od gume kako biste bili dobar ljubavnik ili ljubavnica – samo vodite računa o svojem i zadovoljstvu svog partnera.

  4. Prekrijte se. Ako ste nesigurni zbog određenog dijela svog tijela, ne prisiljavajte se na to da se odmah obnažite. Nema ničeg lošeg u tome da zadržite koji komad odjeće tijekom prvih intimnih susreta - ljubavniku se možete postupno razotkriti kako gradite uzajamno povjerenje. No neka to ne bude trajno rješenje, to je jednostavno korak na putu koji će vam pomoći izgraditi samopouzdanje dovoljno da se razgolitite. Budite sigurni, ako se vaš partner želi s vama seksati, sviđa mu se ono što vidi.

  5. Odjenite se. Ponovno, to je korak na putu, a ne krajnje rješenje. Nekima je lakše upustiti se u seksualni odnos ako se odjenu u seksi rublje ili čak ako nose masku (radije venecijansku karnevalsku masku nego masku Georgea Busha). Možda zvuči glupo, ali odjeća nam pomaže da se uživimo u uloge, a glumljenje seksualnog samopouzdanja jedan je od najlakših načina za njegovo postizanje.

  6. Budite fit.Zbog vježbanja i zdravog življenja nećete samo izgledati bolje, bit ćete i emocionalno otporniji. Ili još bolje, vježbajte sa svojim ljubavnikom pa ćete oboje imati koristi od viška endorfina i izdržljivosti.
Ljubav prema samome sebi pomoći će povećati seksualno samopouzdanje.