Breadcrumbs

Seksualni život iz snova?

Kako maštarije pretvoriti u stvarnost.

Gotovo svatko ima seksualne maštarije neke vrste, od toga da bi voljeli vidjeti partnericu u halterima do složenijih scenarija koji uključuju perverzna pomagala. I dok je neke fantazije najbolje zadržati za sebe (grupni seks koji uključuje najboljeg prijatelja vašeg partnera…), dijeljenje nekih intimnih želja može biti sjajan način da se povežete s partnerom.

Povjeriti svoje želje partneru možete na mnoge načine - ako ste presramežljivi da mu ih otvoreno kažete u lice, temu možete načeti razmjenom sočnih poruka, brbljanjem preko telefona i instant messengera, ili pak dijeljenjem erotskih materijala. Bez obzira na to za koju se metodu odlučili, počnite s najblažim fantazijama i krećite dalje ovisno o reakcijama vašeg partnera.

I dok vas ljubavnik vrijedan vaše naklonosti ne bi trebao osuđivati zbog vaših maštarija, različiti ljudi vole različite stvari i nema jamstva da ćete oboje voljeti isto. Ako partner odbije neku vašu zamisao, nemojte ga zbog toga osuđivati ili se duriti. Umjesto toga, promislite postoji li neko kompromisno rješenje ili razmislite o tome da izvršite razmjenu fantazija - ja ću učiniti tvoje ako ti učiniš moje.

Ako se odlučite ostvariti svoju fantaziju, vodite računa o tome da ste upoznati s mjerama opreza i razmislite o potencijalnim emocionalnim i tjelesnim učincima. Neke je fantazije dobro upotrijebiti kao nadahnuće za škakljive razgovore, ali neka ostane na tome.

Također, uzmite u obzir partnerovu reakciju. Samo zato što će pristati nešto učiniti, ne znači da će u tome i uživati - ne budite sebični zbog vlastitog uzbuđenja i nemojte pogaziti želje svog ljubavnika u korist svojih. Isto tako, ne osjećajte se obaveznim pristati na nešto što zapravo ne želite. Bolje je biti iskren, istodobno poštujući i ne osuđujući tuđe želje, nego zanemariti vlastite potrebe.

Ostvarivanje maštarija može biti zabavno, ali ako stvari ne idu po planu (ili ponekad čak ako i idu), možda otkrijete da moć fantazije blijedi na svjetlu stvarnosti. Razmislite o tome jeste li spremni riskirati gubitak sigurne teme koja vas uzbuđuje zbog prilike da ostvarite snove.

Ako ipak odlučite da svoju fantaziju želite ostvariti, krenite polagano i svo vrijeme provjeravajte partnerovu reakciju. Prestanite ako zamijetite da mu se ne sviđa ono što radite – i nemojte ostaviti smisao za humor na pragu spavaće sobe. Opustite se, jasno razgovarajte i budite iskreni. Tko zna, možda ćete dodati jednu čitavu novu dimenziju svom seksualnom životu.

Počnite s najblažim fantazijama i krećite dalje ovisno o reakcijama vašeg partnera.