Breadcrumbs

Seks, ljubav i plavi testisi

Razotkrivene seksualne zablude.

Većina je ljudi previše sramežljiva da bi iskreno razgovarala o seksu. Razotkrili smo neke od najčešćih zabluda i otkrili istinu (i ne, vaš ljubavnik vjerojatno nema penis od 35 centimetara).

Nisam normalan/na

Dlakave bradavice, viseće dojke, nejednaki testisi – svatko ima neke nesigurnosti. A tu je uključeno i ono što vi smatrate seksipilnim ili koga smatrate seksipilnim! No velika je vjerojatnost da većinu takvih zabrinutosti dijelite s drugima, koji su također previše sramežljivi da bi o tome govorili i imaju sebi svojstvene hirove. Sve je to sasvim normalno!

Ne može se zatrudnjeti ako vodite ljubav dok stojite/u vrijeme mjesečnice/kod prvoga seksa

Trudnoća je rizik koji dolazi uz svaki seks, tako da se morate zaštititi svaki put, osim ako ne želite dijete. Spermiji u tijelu mogu preživjeti nekoliko dana, a za početak trudnoće dovoljan je samo jedan. Kondom ili ženski kondom izvrsni su za siguran seks, a štite i od spolno prenosivih bolesti. A što je još i bolje, možete ih upotrebljavati s drugim oblicima kontracepcije za dodatnu zaštitu od trudnoće i bolesti.

Ako nekoga volite, morate s njim spavati

Prisiljavanje nekoga na seks prije nego što je ta osoba na to spremna nije odlika ljubavi i taj seks neće „dokazati“ ljubav! Svatko postane spreman u drugačijem trenutku (a neki to ne postanu nikad) tako da si za to uzmite vremena koliko vam treba.

Oralni seks je bezopasan

Iako na ovaj način ne možete zatrudnjeti, još uvijek se možete zaraziti spolno prenosivom bolešću kao što su gonoreja, herpes ili klamidija – a spolno prenosive bolesti danas su sve češće. Za sigurniji oralni seks, koristite se kondomima s okusom na muškarcu ili dentalnom pregradom (kvadratićem lateksa) kojom ćete prekriti ženu - oboje je lako nabaviti preko interneta. Ako imate herpes simplex, ne upuštajte se u oralni odnos jer je to oblik herpesa koji se može prenijeti na drugoga.

Muškarac će umrijeti od plavih testisa ako se ne seksa

Nedostatak seksa može naškoditi muškarcima i ženama. Možete se osjećati frustrirano, napeto ili napaljeno, no iako se takva bol može učiniti ozbiljnom, ne može vam naštetiti. Masturbacija pomaže u ublažavanju frustracije pa se prepustite svojim prstima!

Iako od oralnog seksa ne možete zatrudnjeti, još uvijek se možete zaraziti spolno prenosivom bolešću.