Breadcrumbs

Sad ga ima, sad ga nema

Problemi s orgazmom kod nje.

Hollywood orgazam prikazuje kao doživljaj koji je zajednički, istodoban i lako ostvariv. U stvarnosti, mnoge se žene bore kako bi dostigle klimaks u isto vrijeme kada i njihov partner, dok druge smatraju da svrše prebrzo. Orgazam je složen osjećaj, ali što ga bolje razumijete, lakše ćete ga postići. Uobičajeni problemi uključuju sljedeće:

  1. Izostanak orgazma. Uzroci mogu biti tjelesne ili psihološke prirode – ili ih se jednostavno može pripisati nedostatku predigre. Nekim ženama problem predstavlja nedostatak vlažnosti, dok drugima nedostaje želje. Možda je to način na koji tijelo govori da niste spremni na seks s partnerom. To također može biti reakcija na traumatske seksualne doživljaje ili razna tjelesna stanja. Ako se događa samo povremeno, nemojte se opterećivati - to je normalno. No ako se događa redovito, otiđite na liječnički pregled.

  2. Vaginizam. To je stanje kod kojega se vagina toliko stegne da je penetracija bolna ili nemoguća. Uzroci takvom stanju mogu biti tjelesne ili psihološke prirode. No postoje mnogi načini da se takvo stanje izliječi pa posjetite liječnika, nemate se čega sramiti. Osim toga, što se prije pozabavite tim problemom, prije ćete ga riješiti.

  3. Prekomjerna vlažnost/prebrzo postizanje orgazma. Neke žene svrše prelako i/ili postaju previše vlažne prilikom predigre ili seksa, što može dovesti do nedostatka trenja i izostanka spolnog užitka. Može pomoći ako skoknete na WC kako biste se osušili, no ostavite nešto prirodnog lubrikanta gdje mu je mjesto ako planirate voditi ljubav, jer je ondje kako bi olakšao prolaz. Uz Kegelove vježbe, osnažit ćete tonus mišića koje potom možete stegnuti prilikom seksa, što će i vama i partneru povećati užitak.

  4. Osjetljivost klitorisa. Nekim je ženama klitoris preosjetljiv na dodir, a kod većine se to događa nakon orgazma. No položaji odostraga (kao što je pseći stil) ili neizravna stimulacija klitorisa (tako što se Venerin brežuljak obujmi dlanovima ililizanjem samo stidnih usana ali ne i klitorisa), mogu pomoći u svladavanju tog bolnog problema. Imajte na umu da je bol tjelesni signal upozorenja pa ako je stalno osjećate, posjetite liječnika. Bolje je spriječiti nego liječiti!
Imajte na umu da je bol tjelesni signal upozorenja – stoga, ako je stalno osjećate, posjetite liječnika.