Breadcrumbs

Razgovarajmo o seksu

Kako s partnerom pričati o seksu?

Ako ste ikada čitali kolumne ili blogove u kojima se daju savjeti o seksu, sigurno ste naišli na savjet - "razgovarajte". No to nije uvijek jednostavno! Većina nas je u nekim stvarima nesigurna, imamo blokade i okidače, a seks je po tom pitanju posebno složena tema. Na kraju krajeva, nitko ne želi misliti da je "loš u krevetu".

Ako se dobro vode, razgovori o seksu najbolji su način da izgradite vezu sa svojim ljubavnikom. Oni su nešto jedinstveno što dijelite samo vas dvoje. To je seksi tajna i prednost dobre veze. Možda će vam biti neugodno, ali ako nekoga poznajete dovoljno dobro da s njim vodite ljubav, onda o tome možete i razgovarati. Ako svom ljubavniku zaista otvarate tijelo, to znači da mu otvarate i dušu.

Prečesto je razgovor o seksu tek izražavanje negativnih iskustava: "Ne sviđa mi se kako mi diraš grudi" ili "Večeras ne želim seks." No ako razgovor o seksu postane prirodan dio veze, komplimentima tu negativnost možete uravnotežiti. Kada vas uzbudi, recite to svojem ljubavniku. Ako se u nekom trenutku prisjetite nekih posebno uzbudljivih trenutaka koje ste proveli zajedno, nježno mu to ispričajte. Probate li nešto novo u spavaćoj sobi, upitajte ljubavnika je li uživao i razmijenite osjećaje o tom iskustvu. Ako iskreno i redovito hvalite sposobnosti svog ljubavnika, pomoći ćete mu da se osjeća manje ugroženo kada pokušate "izbrusiti" ili popraviti manje ugodna iskustva.

Razgovor o seksu može postati i zabavna predigra. Mijenjajte se u ulogama "učitelja" i "učenika" i ljubavniku zorno pokažite gdje i kako volite da vas se dodiruje. Pustite ga da vježba, navodeći ga, a kad vas je zadovoljio na način pri kojem najviše uživate, nagradite ga zamjenom uloga i pažljivo pratite njegovu lekciju. Nema razloga da lekcija iz seksa ne bude dio vašeg života svaki tjedan ili čak svake noći (ako za to imate snage).

Nemojte misliti da sva komunikacija uključuje razgovor. Ljubavniku možete napisati erotsku priču u kojoj ćete detaljno opisati sve što volite. Ako je to prvi put da razmjenjujete fantazije, nemojte pretjerati i prvo procijenite partnerovu reakciju. Partneru možete poslati i seksi poruku uz pikantno pitanje kako biste potaknuli reakciju. Možete mu kradomice staviti u džep staromodno ljubavno pismo ili možete zajedno isprobati internetski seks - pri tome je dovoljno da budete u dvije sobe u istoj kući. Zbog razdvojenosti možete biti otvoreniji - ako komunicirate dovoljno učinkovito, možda fantazije pretvorite u zbilju.

Ne zaboravite da je komunikacija o seksu dvosmjerna. Slušajte partnera jednako koliko ga podučavate i razgovarajte o onome što volite onoliko otvoreno koliko to očekujete i od svog partnera. Budite iskreni u pogledu svojih potreba i želja - u tom će slučaju biti i mnogo veća vjerojatnost da ćete ostvariti seks i vezu kakvu zaista želite.

Razgovor o seksu može postati i zabavna predigra.