Breadcrumbs

Prstom u sridu

Otkriti G-točku!

Prema izboru medija, G-točka je jedna od omiljenih erogenih zona. O njezinu se postojanju raspravlja više nego o čudovištu iz Loch Nessa, a vrlo je malo slaganja o ulozi i funkciji tog misterioznog područja. Neki tvrde da se radi o produžetku klitorisa, dok drugi tvrde da je pojam izmišljen. Iako se mišljenja znanstvenika razlikuju, jedno je sigurno - svaka je žena drugačija!

Neke žene imaju područje koje se nalazi nekoliko centimetara duboko u rodnici na njezinoj gornjoj stijenci, koje natiče kada ga se pritišće i miluje, i koje stvara intenzivan osjećaj ugode. Kod drugih se žena prilikom milovanja toga područja samo stvara potreba za mokrenjem, dok neke to područje ne mogu uopće pronaći. Trljanje različitih dijelova unutar vagine može potaknuti mišićne kontrakcije, a neke žene kažu da ejakuliraju kada im se stimulira područje koje opisuju kao G-točku.

Kako biste otkrili svoju G-točku, uvedite prst u vaginu i potom zavinite vrh kao da nekoga zovete da vam priđe. Krećite se polagano i obratite pozornost na osjet pod prstom - ako otkrijete G-točku, trebala bi nabubriti. Nastavite lagano pritiskati, istražujući kružnim pokretima i uskoro ćete otkriti uzbuđuje li vas stimulacija G-točke ili ne. Ako je ne možete pronaći, erotska igračka (u idealnom slučaju sa zakrivljenim vrhom) učinit će taj zadatak jednostavnijim.  

Ako otkrijete da je to vaša nova erogena zona, razmislite o položajima kojima bi se mogla stimulirati. Pseći stil (žena je na koljenima i rukama, a muškarac kleči iza nje) i podignuti misionarski stil izvrsni su za stimulaciju G-točke, a u takvim si položajima žena može i sama dirati klitoris. Manualna stimulacija odostraga može biti vrlo učinkovita, kao i igračke savijenog vrha ili izražene zakrivljenosti.

A što ako ne možete pronaći svoju G-točku? Ne brinite! Svatko od nas je drugačiji i ono što jednome odgovara, drugoga može odbiti. Tko zna, možda vi imate sasvim jedinstvenu erogenu zonu?

Muška G-točka

Muškarci također imaju ekvivalent G-točke – prostatu. Podražajna zona te točke smještena je nekoliko centimetara unutar anusa, na gornjoj stijenci. Ne uživaju svi u stimulaciji prostate, ali vrijedi isprobati, bez obzira na seksualno opredjeljenje partnera. Mnogi je muškarci istražuju prilikom samozadovoljavanja, a njezina stimulacija može povećati ugodu i prilikom drugih seksualnih igri, ako se tome pristupi na polagan i siguran način, uz pomoć lubrikanata.

Iako se mišljenja znanstvenika razlikuju, jedno je sigurno. Svaka je žena drugačija.