Breadcrumbs

Osnove o tijelu za njega

Upoznajte svoje tijelo, volite svoje tijelo.

Što bolje poznajete svoje tijelo, više vam užitka može pružiti. Iako se uglavnom muškaraci intimno upoznaju sami sa sobom u ranoj dobi, studioznije proučavanje intimnih dijelova može biti korisno. Upoznajte svoj penis i bit ćete spremniji da se njime služite.

Tijelo penisa

To je glavni dio penisa, koji bubri kad se muškarac uzbudi. Neki možda brinu da je prekratak, pretanak ili na neki drugi način nezadovoljavajuć, no općenito govoreći, muškarci se mnogo više brinu o veličini svog penisa nego žene. Osim toga, brojne su prednosti penisa raznih veličina!

Ako je penis zakrivljen, ipak posjetite liječnika kako biste provjerili je li sve u redu. Zakrivljenost može biti posljedica određenih poremećaja (ili oštećenja prilikom grubljeg seksa, no velika je vjerojatnost da biste i sami primijetili da se takvo što dogodi), no mnogi muškarci imaju blagu prirodnu zakrivljenost penisa koja nije nikakav razlog za zabrinutost – takav penis može čak lakše pronaći G-točku.

Glavić

Često ga se naziva glava penisa i uglavnom je njegov najosjetljiviji dio. Kruna glavića (oko dna glavića) i frenulum ("nit" koja vodi od glavića do tijela penisa) su često osobito osjetljivi i, kao takvi, izvrsni da budu fokus pružanja maksimalnog užitka. No ako je problem prerana ejakulacija, najbolje ih je izbjegavati.

Glavić bubri i potamni za vrijeme uzbuđenosti jer se puni krvlju. Neki muškarci imaju puni glavić (ponekad ga se naziva glavić u obliku gljive) i zbog toga neki kondomi mogu biti neudobni. No Durex je stvorio kondome koji su osmišljeni da pristaju prirodnom obliku penisa, kako bi se taj problem izbjegao.   

Vanjsko ušće mokraćne cijevi

To je cijev kroz koju ejakulat izlazi prilikom orgazma. Dok je nekim muškarcima stimulacija tog područja ugodna, drugima je previše intenzivna pa budite oprezni. Nikako se ne preporuča uvođenje bilo čega u taj kanal jer se može zaglaviti, a ne želite završiti u bolnici.

Prepucij

Neki muškarci prepucij uklanjaju iz religioznih ili zdravstvenih razloga (primjerice, ako je preuzak), no malo je dokaza da je uklanjanje prepucija općenito zdravije. Prepucij štiti glavić i također pomaže penisu da se sam podmazuje. Zbog toga, ako ste odstranili prepucij, vjerojatno ćete morati upotrijebiti mnogo više lubrikanta za vrijeme manualne igre.

Upoznajte svoj penis i bit ćete spremniji da se njime služite.