Breadcrumbs

Nabacite nešto udobnije

Kondomi: činjenice!

Kondomi i ženski kondomi jedini su oblici kontracepcije koji štite od SPB.

Dostupni su u različitim veličinama, okusima i vrstama, a neki mogu poslužiti i za odgađanje muškarčevog orgazma, ubrzanje ženskog ili povećanje užitka za oboje.

Ispravna uporaba kondoma je jednostavna. Kondome uvijek nosite u limenci ili kutijici za kondome, radije nego u novčaniku ili torbi, jer bi se u protivnom mogli oštetiti. Pročitajte upute za uporabu i provjerite rok isteka valjanosti.

Bilo koji partner može namjestiti kondom, ali prethodno operite ruke - tako ćete održati higijenu i, ako ste se igrali s uljima za masažu ili drugim masnim stvarima (sladoledom?), ukloniti ulja koja bi u protivnom mogla oštetiti kondom.

Kondom namjestite prije nego se bacite na posao, kako biste se bezbrižno prepustili čarima predigre (no nemojte čekati predugo – ne želite da se kondom isuši).

Otvorite paketić na nazubljenom kraju. Pazite na oštre nokte, zube ili oštre predmete kao što su nakit i tjelesni piercing – njima biste mogli oštetiti kondom.

Provjerite je li kondom namotan izvana - u protivnom će biti izvrnut na pogrešnu stranu. Ako niste sigurni, lagano puhnite u kondom i on će se lagano odmotati, pa ćete lakše uočiti je li okrenut na pravu stranu.

Stisnite vršak kondoma kako se u njemu ne bi zadržao zrak i, još uvijek stišćući vršak, stavite kondom na vrh penisa te ga razmotajte prema dolje drugom rukom.

Ako osjetite da se tijekom seksa počeo namatati natrag, odmah ga ponovno navucite prema dolje. Ako spadne - stanite, pažljivo ga izvucite i namjestite novi kondom!

Kada muškarac svrši, a penis je još ukrućen, držite kondom za njegov rub pri korijenu penisa i izvucite penis van. Potom skinite kondom, zavežite u čvor, zamotajte u maramicu i bacite u koš (ne u zahod – mislite na naš planet). Isti kondom nikada ne upotrebljavajte ponovno - ako mislite da je pred vama duga noć, dobro se opremite.

Još uvijek ste zbunjeni? Pogledajte ovdje kako namjestiti kondom.

Kondom nikada ne upotrebljavajte ponovno: ako mislite da je pred vama duga noć, valjano se opremite