Breadcrumbs

„Jednostavno me ne uzbuđuješ“

Njezine seksualne brige.

Seks može biti prepun nesigurnosti, osobito ako se uzme u obzir pritisak na žene da izgledaju savršeno. No samopouzdanje je daleko seksipilnije od bilo kakvog tjelesnog ideala. Prema tome, opustite se i vjerojatno ćete mnogo lakše dostići seksualni život kakav priželjkujete. Evo nekih uobičajenih briga.

 

  1. „Hoće li se ljubavniku svidjeti moje tijelo?“ U porno filmovima često se pojavljuju žene koje odgovaraju stereotipu - velike grudi, lažno preplanuli ten i vitka figura. No jednako privlačni mogu biti razni tipovi tijela. Nesigurnost će mnogo negativnije utjecati na seks nego malo celulita. Stoga prihvatite svoje tijelo i imajte na umu da će svaki muškarac u krevetu biti previše zaokupljen onime što voli, a da bi se usredotočio na detalje koje vi mrzite.

  2. „Uzbuđujem li ga?“ Većina muškaraca ima problema s erekcijom u nekom trenutku života i suprotno stereotipu, ne žele seks baš uvijek. Ako vaš ljubavnik odbije seks ili se ne može uzbuditi, to je vjerojatno više povezano s njim nego s vama. Stres, alkohol i loš način življenja tek su neke od stvari koje mogu otežati seks pa ako se ne uzbudi, nemojte strogo osuđivati sebe, a ni njega. Prihvatite to kao normalnu pojavu (osim ako se to ne događa redovito, u tom ga slučaju potaknite da posjeti liječnika). Uvijek vas može zadovoljiti rukama ili ustima, a i vi stvari možete uzeti u svoje ruke ili posegnuti za igračkom.

  3. „Jesam li dovoljno čvrsta?“ Kao što muškarci brinu o veličini svog penisa, žene mogu biti zabrinute da dolje nemaju dovoljno čvrst tonus, osobito nakon poroda.Kegelove vježbe mogu vam pomoći da održite tonus mišića i povećate dotok krvi u intimno područje, što će uvelike povećati izglede za doživljavanjem orgazma.

  4. „Hoće li moj ljubavnik uživati u tome?“ Svaki muškarac voli nešto drugo pa upitajte njega što mu je najdraže ili još bolje, zatražite da vam to pokaže. Neka vas ne brine to što tražite pomoć, time pokazujete da vam je stalo do njegova zadovoljstva. Osim toga, to znači da će dobiti seks kakav želi, što je i u njegovu interesu.

  5. „Imam li dobar okus?“ Mnoge žene osjećaju nesigurnost u trenutku kada ih partner želi oralno zadovoljiti, ali sve dok ste čisti i nemate SPB, nema razloga da brinete o tome kakav okus imate. Ako ste nesigurni ili imate gadljivog partnera, prvo se zajedno istuširajte kako biste raspršili strahove. 
Nesigurnost će mnogo negativnije utjecati na seks nego malo celulita.