Breadcrumbs

Bez zaštite nema ljubavi

Kako ga nagovoriti da upotrijebi kondom?

Dok su neki muškarci dovoljno razboriti da sa sobom nose i upotrebljavaju kondome, drugi će vas pokušati nagovoriti na seks bez zaštite. Zaštitite se od neplanirane trudnoće i spolno prenosivih bolesti tako što ćete sa sobom nositi kondome – i upotrebljavati ih!

Ako muškarac kaže da ne želi upotrijebiti kondom, recite mu da niste spremni za trudnoću. Čak ako i želi riskirati mogućnost da se zarazi spolno prenosivom bolešću, neplanirana trudnoća će ga sigurno odbiti.
Uporaba kondoma pokazuje da cijenite partnera. Ako vas on ne cijeni dovoljno da se oboje zaštitite, je li stvarno vrijedan da s njime spavate?


Ako kaže da vam se želi osjetiti što bližim, recite mu da ćete se osjećati mnogo bliži znajući da je seks siguran, nego što biste bili da morate brinuti o posljedicama.


Ako ustraje, recite mu da ga ne želite izložiti riziku od spolno prenosivih bolesti. Čak i ako ste se u prošlosti upuštali samo u oralni seks s partnerom, postoji mogućnost da ste se nečim zarazili.
Ako muškarac kaže da će vas zbog nezaštićenog seksa voljeti još više, recite mu da od vas ne bi, da vas zaista voli, očekivao da se izložite riziku.


Ako muškarac kaže da vas voli i da se zato ne morate zaštititi za vrijeme seksa, recite mu da od vas u tom slučaju ne bi očekivao da se izložite riziku.


Ako vas muškarac nazove djetinjastom zato što odbijate nezaštićeni seks, recite mu da ste dovoljno zreli da sami sebe zaštitite. Zrelost znači da znate kada ne treba preuzeti nepotreban rizik!
Ispravno namještanje kondoma vrlo je važno. Isprobajte veće kondome (kao što su XL), ako partner kaže da su mu uobičajene vrste preuske.


Vrlo je malo muškaraca alergično na kondome od lateksa. No možete kupiti i kondome bez lateksa. Neka vaša kutijica s kondomima bude dobro opremljena kako biste izbjegli razočaranje.


Ako vaš partner ne želi upotrijebiti kondom, odbijte seks. Postoje i drugi načini da se zabavite, a da ne riskirate zarazu spolno prenosivom bolešću ili neplaniranu trudnoću. No, ako on ne želi upotrijebiti kondom, upitajte se je li uopće vrijedan da s njime stupite u intimne odnose.

Isprobajte veće kondome kao što su XL ako partner kaže da su mu uobičajene vrste preuske.