Često postavljana pitanja

Saznajte odgovore na najčešća pitanja o Durex proizvodima i njihovom korištenju. Jer ako ne možete nas pitati o seksu, koga možete?

1. Zašto upotrebljavati Durex?

Imamo više od 80 godina iskustva u proizvodnji kondoma. Zato i ne čudi što su Durexovi kondomi vodeći u svijetu. 

Svi su naši kondomi izrađeni od sirovina vrhunske kvalitete. A doslovce svaki kondom je elektronski ispitan zbog mogućih pukotina i nesavršenosti.

Mi smo također predvodnici u inovacijama, što znači da svi standardni Durexovi kondomi sada imaju i easy on odliku, zahvaljujući čemu se jednostavno i brzo stavljaju i ugodniji su za nošenje.

2. Kakva ispitivanja kakvoće prolaze Durexovi kondomi?

Svaki se Durexov kondom elektronski ispituje kako bi se provjerilo je li dostojan zadatka.

Iz svake se serije također uzima nasumični uzorak kondoma za još rigoroznije ispitivanje kakvoće.

Nakon mjerenja debljine i duljine, uzorci prolaze test napuhivanja zrakom kako bi se ispitala otpornost na pucanje i elastičnost (Durexov kondom može u prosjeku zaprimiti 40 litara zraka bez pucanja).

Također se provodi testiranje na propuštanje tekućine.

Uzorci kondoma se pune vodom, nakon čega se objese na jednu minutu i premjeste nad upijajući papir koji će pokazati bilo kakav znak curenja.

U Durexovim se tvornicama svakog mjeseca izvrši otprilike dva milijuna testova s vodom.

Ako uzorak ne prođe na bilo kojem testu, čitava se serija odbacuje!

3. Koje standarde kvalitete ispunjavaju Durexovi kondomi?

Durexovi kondomi određuju standarde kvalitete u čitavom svijetu, ispunjavajući ili nadmašujući sve nacionalne ili međunarodne standarde.

Čak smo nadopunili zahtjeve za simbol Durexove kvalitete kako bismo i dalje ostali ispred regulatornih standarda.

Evo primjera…

Međunarodni standard za test pucanja kondoma uslijed ispunjenosti zrakom je 18 litara zraka. Naš zahtjev su 22 litre – u prosjeku, Durexov će se kondom proširiti toliko da zaprimi 40 litara zraka.

4. Pucaju li tanji kondomi lakše?

Ne. Debljina kondoma ne označava neophodno i njegovu sigurnost. 

5. Mogu li kondome s okusom upotrebljavati za oralni kao i za vaginalni seks?

Durexovi kondomi s okusom namijenjeni su prvenstveno vaginalnom seksu. No nema opasnosti ako ih odlučite upotrijebiti i za oralni seks jer lubrikant nije opasan za gutanje. Ako se kondom upotrijebi za oralni seks, preporučujemo da se za vaginalni seks upotrijebi novi kondom.

6. Je li kondome sigurno upotrebljavati pod vodom ili tušem?

Nije provedeno istraživanje karakteristika kondoma kada ih se upotrebljava u vodi. Na primjer, rizik od iskliznuća može se povećati kada se kondom upotrebljava u takvim okolnostima. Sol u morskoj vodi ne bi loše djelovala na materijal od kojeg je sačinjen kondom, no velika je mogućnost da bi se to dogodilo s kemikalijama iz bazena (klor i ozon, na primjer). Prisutnost ulja za kupanje i drugih tvari u vodi ili nanošenje takvih proizvoda za vrijeme tuširanja može negativno utjecati na svojstva lateksa u kondomu.

7. Mogu li se kondomi upotrebljavati za analni seks?

Trenutačno ne postoje specifični standardi za izradu kondoma za analni seks. Za analni se seks osobito preporučuje nanošenje dodatnih lubrikanata na bazi vode ili ulja na vanjsku stranu kondoma kada je već namješten, kako bi se smanjio rizik od njegova puknuća ili iskliznuća.

8. Što znače brojevi otisnuti na stražnjoj strani kondoma? Možete li otkriti gdje je proizvod kupljen?

Zbog duljine trajanja istraživanja informacija o proizvodima, tijelima za provođenje zakona samo dostavljamo broj serije. No možemo vam dati općenite informacije.

Kada izađu iz proizvodnog pogona i spreme se za otpremu, na Durexovim zaštitnim folijama i kartonskim kutijama otisne se serijski broj i datum isteka roka valjanosti. Obično je potrebno oko 90 dana da pošiljka proizvoda stigne do naših skladišta, odakle se otprema trgovcima za prodaju. Rok valjanosti je razdoblje tijekom kojega proizvod zadržava kvalitete koje su navedene na etiketi, na temelju znanstvenih podataka o stabilnosti proizvoda. Durexovi proizvodi obično imaju rok valjanosti od 5 godina. Trenutačno je jedina iznimka DurexAvanti Bare, kondomi od polizoprena kojima je rok valjanosti 3 godine.

Na primjer, datum isteka roka valjanosti svibanj 2014. pokazuje da je kondom izrađen u svibnju 2009. i na police trgovine vjerojatno je stigao nakon kolovoza 2009. godine.

9. Zašto je dobro upotrebljavati lubrikante?

Lubrikanti su pretjerano dugo povezivani s gay muškarcima ili ženama koje pate od suhoće rodnice.

No danas se lubrikanti sve češće upotrebljavaju jednostavno radi boljeg seksa.

Lubrikant se može koristiti kako bi se pojačali doživljaji, kako bi odnos bio zabavniji ili samo kako bi se povećala prirodna razina vlažnosti.

Durexovi Play lubrikanti posebno su osmišljeni kako biste zajamčeno uživali u najboljem seksualnom iskustvu!

10. Ako žena ne proizvodi dovoljnu količinu vlažnosti, znači li to da nije uzbuđena?

Ne. Mnogo je razloga zašto žena može patiti od suhoće rodnice, a oni uključuju stres, razdoblje nakon porođaja, uporabu tampona i promjene u hormonalnoj ravnoteži.

11. Mogu li se lubrikanti upotrebljavati s kondomima?

Da. Durexovi lubrikanti su na bazi vode pa su sasvim sigurni za uporabu s kondomima.

12. Gdje se na tijelu mogu upotrebljavati lubrikanti?

Durexovi Play lubrikanti sigurni su za uporabu na čitavom tijelu i sigurni su za konzumiranje.

Jedino što ne bismo preporučili je uporaba peckavog lubrikanta za analni seks jer se kod nekih mogu javiti nešto jače reakcije.

13. Mogu li se lubrikanti upotrebljavati s masažerom?

Mnogima je uporaba lubrikanta s masažerom pravo otkriće.

Zahvaljujući njemu, masažer lakše klizi tijelom, što pruža intenzivniji osjećaj ugode.

Svi su Durexovi Play lubrikanti sasvim sigurni za uporabu sa svim vrstama masažera, a lako se ispiru vodom.

14. Kako se nanosi lubrikant i koliko mi je dovoljno?

U tome nema pravila. Najbolje je jednostavno se opustiti, uživati i eksperimentirati.

Ali kada lubrikant iskušavate po prvi put, istisnite malu količinu na vrhove prstiju i nježno ga nanesite na intimno područje. Lubrikant se može upotrebljavati s kondomom ili bez njega, kada je već namješten ili prije namještanja.

Vodite računa o tome da ne upotrijebite preveliku količinu prije nego što namjestite kondom ili bi u protivnom mogao iskliznuti tijekom seksa. Uvijek možete nanijeti dodatnu količinu ako je potrebno.

15. Jesu li masažeri namijesnjeni muškarcima ili ženama?

Osobni masažeri dizajnirani su prema ženinim potrebama, iako se mogu upotrijebiti za solo igru ili s partnerom. Osim toga, dobro je upamtiti da i muškarci mogu uživati u stimulaciji osobnim masažerom.

16. Mogu li se vaše naprave upotrebljavati pod vodom?

Durexovi Play Vibrations proizvodi sigurni su za uporabu pod tušem.

17. Gdje mogu pronaći informacije o opozivu Real Feel kondoma?

Možete ih pronaći na našoj stranici o opozivu proizvoda.