Natrag Čitaj

Seks, ljubav i plavi testisi

Razotkrivene seksualne zablude

Većina je ljudi presramežljiva da bi iskreno razgovarala o seksu. Razotkrili smo neke od najčešćih zabluda i otkrili istinu. (I ne, vaš ljubavnik vjerojatno nema penis od 35 centimetara).

Nisam normalan/na

Dlakave bradavice, viseće dojke, nejednaki testisi – svatko ima nekakve nesigurnosti. A tu je potom i ono što vi smatrate seksipilnim… ili koga smatrate seksipilnim… No velika je vjerojatnost da većinu takvih zabrinutosti dijelite s drugima – koji su također previše sramežljivi da bi o tome govorili – i imaju sebi svojstvene hirove. Sve je to sasvim normalno.

Ne može se zatrudnjeti ako vodite ljubav dok stojite/u vrijeme mjesečnice/kod prvoga seksa

Trudnoća je rizik svaki puta kada se seksate, tako da se morate štititi svaki put, osim ako ne želite dijete. Spermiji u tijelu mogu preživjeti nekoliko dana, a za početak trudnoće dovoljan je samo jedan. Kondom ili ženski kondom izvrsni su za siguran seks, a štite i od spolno prenosivih bolesti. Još bolje, možete ih upotrebljavati s drugim oblicima kontracepcije za dodatnu zaštitu od trudnoće i bolesti.

Ako nekoga volite, morate s njim spavati

Prisiljavanje nekoga na seks prije nego što je ta osoba na to spremna nije odlika ljubavi, a seks neće „dokazati“ ljubav. Svatko postane spreman u drugačijem trenutku (a neki to ne postanu nikad) tako da si za to uzmite vremena koliko vam treba.

Oralni seks je bezopasan

Iako tako ne možete zatrudnjeti, još uvijek se možete zaraziti spolno prenosivom bolešću kao što su gonoreja, herpes i klamidija – a spolno prenosive bolesti danas su sve češće. Za sigurniji oralni seks, koristite se kondomima s okusom na muškarcu ili dentalnom pregradom (kvadratićem lateksa) kojom ćete prekriti ženu: oboje je lako nabaviti preko interneta. Ako imate herpes simplex, ne upuštajte se u oralni odnos jer je to oblik herpesa koji se može prenijeti na drugoga.

Muškarac će umrijeti od plavih testisa ako se ne seksa

Nedostatak seksa može naškoditi muškarcima i ženama. Možete se osjećati frustrirano, napeto ili napaljeno, ali iako vam se takva bol može učiniti ozbiljnom, ne može vam naštetiti. Masturbacija pomaže u ublažavanju frustracije pa se prepustite svojim prstima…

"Iako od oralnog seksa ne možete zatrudnjeti, još uvijek se možete zaraziti spolno prenosivom bolešću."