Natrag Čitaj

Error loading MacroEngine script (file: ArticlePageHeader.cshtml)

Većina je osoba nervozna prije prvog spolnog odnosa. Najčešći strahovi su hoće li boljeti, hoće li žena krvariti, hoće li seks promijeniti stvari i hoćete li sve dobro izvesti.

Ako ste opušteni, sretni i vjerujete partneru, veća je vjerojatnost da ćete uživati. Seks će biti bolji ako možete komunicirati, podijeliti strahove i brige te odrediti granice (pristajem na seks, ali samo ako ćeš upotrijebiti kontracepciju). Što nekoga bolje poznajete, to je manji rizik da će ta osoba poslije seksa samo nestati: ako netko nije spreman čekati, možda ih zanima samo jedno, čak i ako kažu da vas vole.

Predigra poput oralnog seksa ili maženja vagine pripremit će vaša tijela na seks pa će on biti bolji za oboje. Kad se žena uzbudi, vagina se ovlaži i mišići se opuste, što olakšava penetraciju. Ako se dečko brine da će prebrzo svršiti, svršavanje za vrijeme predigre može mu pomoći da dulje izdrži za vrijeme seksa (ali operite ruke prije nego što stavite kondom u slučaju da imate sperme na rukama).

Možete zatrudnjeti i/ili zaraziti se spolno prenosivom infekcijom (SPI) i prilikom prvog spolnog odnosa pa kondom upotrijebite kod svakog spolnog odnosa – u idealnom slučaju, uz dodatnu kontracepciju, primjerice pilulu. Odgovornost za siguran seks dijele i muškarac i žena: bolje je imati dva kondoma nego ni jedan. Ako vas brine uporaba kondoma, vježbajte prvo sami kako biste se naviknuli na taj osjećaj. Kondomi dolaze u različitim veličinama i odabir kondoma koji vam najbolje pristaje može činiti razliku za vrijeme seksa.

Ne žurite se – možda će vam najlakši biti položaj u kojem je žena gore jer tako ona može određivati ritam. Pustite da se ženino tijelo otvori penisu u svom ritmu – zaboravite na brzu i duboku penetraciju, barem u početku. Ako počnete polako i nježno, manje su šanse za nelagodu i krvarenje.

Lubrikant također može pomoći, iako, ako je vulva žene potpuno suha, to može biti znak da nije spremna na seks. Možete reći ne u bilo kojem trenutku – čak i za vrijeme seksa. Ako shvatite da niste spremni na seks, nemojte se bojati to podijeliti s partnerom. Vaš prvi put vjerojatno će biti nešto što ćete zauvijek pamtiti. Obostrano povjerenje, privrženost i poštovanje pomoći će da vam gubitak nevinosti bude što sretnija uspomena.

"Obostrano povjerenje, privrženost i poštovanje pomoći će da vam gubitak nevinosti bude što sretnija uspomena."

Error loading MacroEngine script (file: RelatedContentListing.cshtml)