Natrag Čitaj

Error loading MacroEngine script (file: ArticlePageHeader.cshtml)

Gotovo svatko ima seksualne maštarije neke vrste, od toga da bi voljeli vidjeti partnericu u halterima do složenijih scenarija koji uključuju perverzna pomagala. I dok je neke fantazije najbolje zadržati za sebe (grupni seks koji uključuje najboljeg prijatelja vašeg partnera…), dijeljenje nekih od intimnih želja može biti sjajan način da se povežete s partnerom.

Povjeriti svoje želje partneru možete na mnoge načine: ako ste presramežljivi da mu ih otvoreno kažete u lice, temu možete načeti razmjenom sočnih poruka, brbljanjem preko telefona ili instant messengera,ili pak dijeljenjem erotskih materijala. Bez obzira na to za koju se metodu odlučili, počnite s najblažim fantazijama i krećite dalje ovisno o reakcijama vašeg partnera.

I dok vas ljubavnik vrijedan vaše naklonosti ne bi trebao osuđivati zbog vaših maštarija, različiti ljudi vole različite stvari i nema jamstva da ćete oboje voljeti isto. Ako partner odbije neku vašu zamisao, nemojte ga zbog toga osuđivati ili se duriti: umjesto toga, promislite postoji li neko kompromisno rješenje – ili razmislite o tome da izvršite razmjenu fantazija: ja ću učiniti tvoje, ako ti učiniš moje.

Ako se odlučite ostvariti svoju fantaziju, vodite računa o tome da ste upoznati s mjerama opreza i razmislite o potencijalnim emocionalnim, kao i tjelesnim učincima. Neke je fantazije dobro upotrijebiti za nadahnuće za škakljive razgovore, ali neka ostane na tome. 

Također, uzmite u obzir partnerovu reakciju. Samo zato što će pristati nešto učiniti ne znači da će u tome i uživati: ne budite sebični zbog vlastitog uzbuđenja i nemojte pogaziti želje svojega ljubavnika u korist svojih. Isto tako, ne osjećajte se obavezanim da pristanete na nešto što zapravo ne želite. Bolje je biti iskren – istodobno poštujući i ne osuđujući tuđe želje – nego zanemariti vlastite potrebe.

Ostvarivanje maštarija može biti zabavno, ali ako stvari ne idu po planu (ili ponekad čak ako i idu), možda otkrijete da moć fantazije blijedi na svjetlu stvarnosti. Razmislite o tome jeste li spremni riskirati to da izgubite sigurnu temu koja vas uzbuđuje zbog prilike da ostvarite snove.

Ako ipak odlučite da svoju fantaziju želite ostvariti, krenite polagano i sve vrijeme provjeravajte partnerovu reakciju. Prestanite ako zamijetite da mu se ne sviđa ono što radite – i nemojte ostaviti smisao za humor na pragu spavaće sobe. Opustite se, jasno razgovarajte i budite iskreni; tko zna – možda ćete dodati čitavu jednu novu dimenziju svojem seksualnom životu.

"Počnite s najblažim fantazijama i krećite dalje ovisno o reakcijama vašeg partnera."

Error loading MacroEngine script (file: RelatedContentListing.cshtml)