Natrag Čitaj

Ovo se obično nikada ne događa...

Uobičajene nesigurnosti kod muškaraca

Svatko se u pogledu nečega osjeća nesigurnim, a "biti muškarčinom" ne znači da morate negirati svoje osjećaje: prihvaćanje samoga sebe daleko je veća odlika muškosti. Evo nekih od najčešćih povoda zabrinutosti:

  1. Veličina penisa: Premalen? Prevelik? Shower (izgleda veliko u stanju mirovanja, ali ne naraste mnogo) ili grower (izgleda malen, ali naraste kada se uzbudi)? Veličina penisa može zauzeti mnogo više mjesta u glavi nego što bi trebala. Porno industrija opsjednuta je veličinom, ali mali penis ne otežava seks. Zapravo, neke su seksualne radnje mnogo jednostavnije. Samo vodite računa o tome da nabavite kondom koji vam pristaje.
  2. Erekcija: od neželjenih erekcija kada niste u seksualno uzbudljivoj prilici (ili kada doista jeste) do nedostatka ukrućenosti kada se želite igrati, erekcije mogu zadavati glavobolju. Ako vam održavanje "stava mirno" predstavlja problem, ne brinite. Možda vam tijelo tako govori da niste na pravome mjestu za seks; ili je to samo jedna od dosadnih životnih neugoda. Partner koji vas poštuje neće vam to zamjeriti – iako ćete ga/ju morati malo uvjeriti u to da problem nije u privlačnosti. Naravno, ako vas brine previše ili premalo kretanja tamo dolje, neka vam ne bude neugodno posjetiti liječnika.
  3. Izvedba: mnogi muškarci pretpostavljaju da je seks bolji što dulje traje. U stvari je važna kvaliteta, a ne kvantiteta. Umjesto da razmišljate o stvarima koje nisu seksi kako bi sve dulje trajalo, prethodno uzbudite svoju partnericu pa se tijekom seksa prepustite (ako zaista brzo svršite, kondomi Mutual Pleasure mogu pomoći).                                                              

    "Veličina penisa može zauzeti mnogo više mjesta u glavi nego što bi trebala."